Lotgevallen

 

Lotgevallen

Van tijd tot tijd bereiken mij treffende voorbeelden van de problematiek rond onderpresterende jongens. Een aantal daarvan zijn de moeite waard om hier te delen zodat ouders, scholen, en ook leerlingen zich een concreet beeld kunnen vormen.

 

Moeder herkent het probleem. maart 2013:
Ook ben ik moeder van 2 dochters (13,11) en een zoon (7). En ervaar ik de verschillen tussen jongens en meisjes aan de lijve.  Mijn zoon (open, beweeglijk, gevoelig, en slim) heeft zo veel meer moeite om mee te doen in het schoolsysteem.  Het ‘gewoon doen omdat het hoort en moet’  is niet vanzelfsprekend 🙂 Ik onderschrijf jullie adviezen zeker. 

En ik  denk dat het jongensvriendelijker maken van het onderwijs niet vaak genoeg benadrukt kan worden. Ik ben blij te zien dat er langzaamaan meer bewustzijn aan het ontstaan is rond dit probleem. Onder andere door mensen als jullie.  Want uiteindelijk is heel Nederland er natuurlijk bij gebaat als uit zowel jongens als meisjes het beste gehaald wordt.  Als de mogelijke nadelige economische effecten van de huidige ontwikkelingen ook nog inzichtelijker gemaakt kunnen worden, dan zal dat wellicht ook helpen om prioriteiten te verleggen! 

Veel succes met jullie werkzaamheden!